• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Verrattu.fi

Verrattu.fi

Rahoitus, lainat, säästäminen ja oma talous

  • Säästäminen
  • Oma talous
  • Rahoitustieto
  • Vertailut
  • Tietoa

Moi-liittymä kiikarissa? Vertaile Moi Mobiilin liittymätarjoukset ja käy läpi nämä 10 kysymystä

Etusivu > Puhelinliittymät > Moi-liittymä kiikarissa? Vertaile Moi Mobiilin liittymätarjoukset ja käy läpi nämä 10 kysymystä

by admin

Vuonna 2016 toimintansa Suomessa aloittanut Moi Mobiili on tuorein kilpailija maamme operaattorimarkkinoilla. Millaiset liittymätarjoukset Moi lyö pöytään, ja mitä asioita eri liittymävaihtoehtoja vertaillessa kannattaa huomioida? Molempiin kysymyksiin löydät vastauksia alta. Taulukossa näkyvät liittymätarjoukset päivittyvät automaattisesti.

Muiden operaattoreiden tarjoukset löydät laajemmasta liittymävertailusta.


1. Millaisissa hinnoissa Moin liittymät pääsääntöisesti pyörivät?

Moin liittymien erot näkyvät datan määrässä ja nettiyhteyden nopeudessa. Halvimmillaan peruspuhelinliittymän saa yhdeksällä eurolla kuukaudessa. Tällä hetkellä kallein tarjolla oleva liittymä maksaa 44 euroa kuukaudessa. Eniten kuukausihintaan vaikuttaa käytetty verkko, datan määrä sekä nettiyhteyden nopeus.

Moin yrityspuolella tarjotaan vielä liittymiä, joihin sisältyy ennalta määrättyjä määriä puheaikaa tai tekstiviestejä, mutta kuluttajahinnasto perustuu pääasiassa netin ja datan käyttöön.

Puheluiden hinta on 5,5 senttiä minuutissa ja viestit maksavat 5,5 senttiä kappaleelta, mutta Moin liittymätiedoissa luvataan, että hintakatto on aina neljä euroa kuukaudessa.

Käytännössä siis paljon puhuva voi varautua maksamaan liittymästään perushinnan lisäksi neljä euroa.

Huomioi, että yllä mainitut luvut on kerätty operaattorin verkkosivuilta ennen vuodenvaihdetta 2022. Tarkista ajantasaiset ehdot aina viime kädessä automaattisesti päivittyvästä vertailutaulukosta sekä Moin verkkosivuilta.


2. Mihin asioihin liittymän valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota?

Liittymän valintaan vaikuttaa todella paljon se, minkälaiseen käyttöön sitä olet ostamassa.

Jos et käytä liittymää käytännössä ollenkaan puhumiseen, kannattavinta on valita sellainen liittymätyyppi, johon ei sisälly puheaikaa. Tämä onkin osalla palveluntarjoajista oletus, kuten myös Moin liittymissä.

Netin nopeus kannattaa valita sen mukaan, mitä kaikkea laitteella aiot tehdä. Jos esimerkiksi katselet tien päällä ollessasi elokuvia tai tv-sarjoja Netflixistä, tarvitset melko nopean yhteyden. Samaten nopea yhteys tulee tarpeeseen, jos tapanasi on jakaa nettiyhteys puhelimesta läppärille ja tehdä tehokkaasti töitä.

Useimmilla on kotona jonkinlainen kiinteä nettiliittymä, mutta jos näin ei ole, kannattaa yleensä sijoittaa vähän järeämpään nettiin puhelinliittymässä.

Puhelimen käyttäminen ulkomailla mietityttää usein matkaajia, mutta se käy nykyisin jo selvästi helpommin kuin vielä joitakin vuosia sitten. Useimmiten ongelmat johtuvat enemmän osaamattomuudesta laitteen asetusten kanssa kuin liittymien tyypeistä.

Suurin osa suomalaisista liittymistä toimii EU- ja ETA-maissa samalla hinnalla kuin kotimaassakin. Kuitenkin käytetyissä datamäärissä on omat käyttökattonsa, jotka kannattaa ottaa huomioon.

Paljon matkaavan onkin ehkä hyvä valita liittymä, jossa on korkea käyttökatto. Moin liittymiin voit myös asettaa euromääräisen käyttörajan, jonka täyttymisen jälkeen lisämaksullinen EU-roaming ei enää toimii.

Kauemmas matkatessa pitää varautua maksamaan selvästi enemmän. Esimerkiksi Yhdysvalloista soittaminen maksaa Moin liittymällä jo 50 senttiä minuutissa ja datansiirtomaksuistakin kertyy suuri summa tavallisellakin netinkäytöllä.

Liittymän valintaa voi jäädä vatvomaan loputtomastikin, mutta sitä ei kannata kuitenkaan jäädä pähkäilemään liian pitkäksi aikaa. Nykypäivänä liittymätyypin päivittäminen onnistuu muutamalla klikkauksella, joten muuttuviin tilanteisiin voi reagoida siinä vaiheessa, kun ne osuvat kohdalle.

Aloittaa voi hyvin esimerkiksi hyvin edullisella liittymätyypillä, jonka sitten päivittää vähän kalliimmaksi, jos käytössä netti tuntuu liian hitaalta tai se pätkii.

  • Lue myös: Miten liittymän vaihto käytännössä tapahtuu?


3. Mikä on Moi Mobiilin halvin liittymätarjous?

Artikkelin kirjoitushetkellä halvin Moi-puhelinliittymä maksoi 9 euroa kuukaudessa. Moin 6 gigan simmi -liittymän hintaan sisältyy nimensä mukaisesti 6 gigatavun verran netinkäyttöä 4G-verkossa. Puhelut maksavat tälläkin liittymällä saman 5,5 senttiä minuutilta kuin muissakin liittymätyypeissä.

Kaikissa Moin liittymissä puhelut ja viestit maksavat yhteensä kuitenkin korkeintaan neljä euroa kuukaudessa. Jos siis puhuminen ja viestittely pääseevätkin karkaamaan lapasesta, kulut eivät silti nouse suuriksi.

Moi tarjoaa myös Laitenetti-nimellä kulkevaa liittymää, joka on teknisesti ottaen tavallinen SIM-kortti, mutta käytännössä se on mobiilinettiliittymä. Sen saat käyttöösi neljällä eurolla kuukaudessa. Liittymää et voi käyttää soittamiseen, mutta voit ottaa siihen vastaan puheluita.


4. Mitä eroa on 4G- ja 5G-liittymällä?

Tiivistäen suurin ero 4G:n ja 5G:n välillä on se, että 5G on näistä kahdesta nopeampi. Verkon nopeudella on sitä enemmän merkitystä mitä suurempia datamääriä laitteellasi kulkee. Suoratoistopalveluiden käyttäminen hitaalla nettiyhteydellä on kuin tervanjuontia, mutta iltapäivälehtien uutiset lukee yhtä hyvin hitaammankin nettiyhteyden kautta.

5G-yhteys on käytännössä yhtä nopea kuin valokuitunetti. Se siis mahdollistaa livestriimien lähettämisen tai esimerkiksi etäpalaverien pitämisen niin, ettei kokous häiriinny yhteyden pätkimisellä.

Verkon kuormittuminen nousee ongelmaksi, jos samalla pienellä alueella on suuri määrä käyttäjiä. 5G:n kapasiteetti on selvästi 4G:tä suurempi, jolloin myös suurista käyttäjämääristä johtuvia katkoksia tapahtuu vähemmän.

Tällä hetkellä vielä suurimmassa osassa Suomea toimii 4G-verkko, mutta 5G on korvaamassa sitä. 5G toimii suurimmissa Suomen kaupungeissa. Kun puhelimessa on 5G-verkko ja matkustat pois verkon alueelta, siirryt käyttämään 4G:tä.

Niillä alueilla, joilla 5G jo toimii, se voi olla vaihtoehto valokuituliittymälle. Valokuidun vetämisestä syntyvät kustannukset voivat olla niin suuria, että vähän korkeampi hinta mobiililiittymästä on kuitenkin halvempi vaihtoehto.

Moi tarjoaa sekä 4G:tä että 5G:tä. Moin liittymissä hintaero 4G:n ja 5G:n välillä on noin muutaman euron luokkaa. Esimerkiksi Rajaton 4G -liittymä 300 megabitin nopeudella maksaa 23 euroa kuukaudessa ja Rajaton 5G 29 euroa kuukaudessa.

Hinnoissa on voinut tapahtua muutoksia artikkelin julkaisun jälkeen. Varmista ajantasaiset ehdot vertailutaulukosta tai Moin verkkosivuilta.


5. Ovatko liittymäsopimukset määräaikaisia vai toistaiseksi voimassa olevia?

Moi tarjoaa pelkästään toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia, joissa on kahden viikon irtisanomisaika. Tämä on kuluttajille hyvä asia, sillä puhelinliittymän irtisanomisen kanssa ei tällöin tarvitse vitkutella, jos palvelut eivät syystä tai toisesta miellytäkään.

Yleensä ottaen määräaikaiset liittymäsopimukset ovat käyneet harvinaisemmiksi kuluttajakäytössä. Pääsääntöisesti määräaikainen sopimus tarkoittaa sitä, että se on voimassa tietyn määräajan ja sillä on päättymispäivä, jolloin se loppuu.

Määräaikaista sopimusta et yleensä voi irtisanoa kuin painavista syistä. Se, minkä puhelinoperaattori katsoo painavaksi syyksi, on tapauskohtaista.

Esimerkiksi muutto ulkomaille tai maksukyvyn heikkeneminen sairastumisen tai irtisanomisen vuoksi on yleensä käypä syy.


6. Tarjoaako Moi puhelinliittymiä myös yrityksille?

Moi tarjoaa puhelinliittymiä myös yritysasiakkaille. Verkkokaupassa useampien liittymien avaaminen kerralla on tehty hyvin helpoksi. Erilaisia vaihtoehtoja on yhteensä peräti 12 ja ne perustuvat yhtäältä puheaikaan ja lähetettyihin tekstiviesteihin ja toisaalta liittymän käyttämän datan määrään.

Liittymä, jolla ei soiteta puheluita tai lähetetä viestejä ja johon riittää 5 gigatavua dataa, maksaa alvittomana 5 euroa kuukaudessa. Kallein on liittymä, johon kuuluu 1200 puheminuuttia tai viestiä sekä rajaton datan käyttö. Sen alviton kuukausimaksu on 24 euroa.

Tällä hetkellä kaikki Moin yritysliittymät käyttävät 4G-verkkoa.


7. Säilyykö vanha puhelinnumeroni, jos vaihdan operaattoria?

Voit siirtää vanhan puhelinnumerosi uudelle operaattorille. Moin palvelu toimii niin, että sinun tarvitsee vain syöttää puhelinnumerosi verkkokaupassa sille varattuun kohtaan ja ruksia, että haluat säilyttää vanhan puhelinnumerosi.

Tällöin operaattori hoitaa tarvittavat toimenpiteet, ja voit jatkaa vanhan numerosi käyttämistä tavalliseen tapaan.


8. Miten Moin liittymä käytännössä hankitaan?

Moin puhelinliittymän ostaminen käy kaikkein helpoiten verkkokaupasta.

Kun vaihdat liittymäsi Moille, he hoitavat numeronsiirron puolestasi. Sinun ei tarvitse itse olla yhteydessä vanhaan operaattoriisi.

Uuden SIM-kortin saat postitse muutamassa päivässä, mutta numeronsiirrossa menee yleensä aikaa noin viikko.

Vanha liittymäsi toimii siihen asti, kunnes uusi kytketään käyttöön.

Saat vanhaan liittymääsi tekstiviestin, kun numero on siirtynyt uudelle operaattorille. Tämän jälkeen voit asettaa uuden SIM-kortin puhelimeesi, ja kaikki on kunnossa.

  • Lue myös: Mitä asioita kannattaa huomioida, jos olet ostamassa puhelinta tai liittymää lapselle?


9. Millainen on Moin kuuluvuus Suomen eri kolkissa?

Moi käyttää DNA:n verkkoa, jonka kuuluvuusalue kattaa jo 99 prosenttia Suomen pinta-alasta. Katvealueita saattaa löytyä pohjoisimmasta Lapista sekä Kainuun itäosista. Kuuluvuusalueet ovat kuitenkin käytännössä samat kaikilla puhelinoperaattoreilla.

Jos sinulla on kuuluvuusongelmia puheluissa, kannattaa ensimmäisenä tarkistaa puhelimen kunto sekä sen asetukset. Joskus ongelman voi korjata yksinkertaisesti sekin, että käytät puhelinta nopeasti lentotilassa. Mikäli datayhteys katkeaa, se muodostetaan uudestaan, kun ottaa lentotilan pois käytöstä. Hyvällä onnella tämä korjaa ongelmat kuuluvuudessa.

Kuuluvuusongelma voi johtua joskus myös rakennuksesta. Tiiviiksi rakennetut nykytalot voivat olla niin hyvin eristettyjä, että ne eristävät ulkopuolelleen myös matkaviestisignaalit.

Välillä verkossa on myös ohimeneviä häiriöitä. Moin häiriötiedotteet löytyvät yrityksille suunnatusta sivustosta. Koska Moi käyttää DNA:n verkkoa, käytännössä samat häiriöt koskevat yleensä sekä Moi:n että DNA:n käyttäjiä.


10. Tarjoaako Moi kylkiäisiä liittymän vaihtajalle?

Puhelinoperaattorit saattavat satunnaisesti tarjota kylkiäisiä liittymän vaihtajille. Kylkiäisellä tarkoitetaan jotain etua tai tuotetta, jonka asiakas saa, jos vaihtaa liittymää. Tämä on yleensä kiitos asiakkuudesta.

Tämän tekstin kirjoittamishetkellä Moi ei tarjoa kylkiäisiä tai muita houkuttimia liittymää vaihtaville. Sen sijaan asiakkaita pyritään houkuttelemaan matalilla hinnoilla ja helppokäyttöisellä verkkokaupalla, josta ostaminen sujuu helposti ja nopeasti.

Kannattaa kuitenkin aina tarkistaa ennen tilauksen tekemistä Moin sivut, onko ajankohtaisia tarjouskampanjoita meneillään.

TwiittaaJaa FacebookissaWhatsAppaa

Filed Under: Puhelinliittymät

Primary Sidebar

Kuukauden luetuimmat


Säästövinkit arkeen – katso 200 vinkkiä ja nappaa parhaat käyttöön


15 useimmin kysyttyä kysymystä rahastoihin säästämisestä


Luottokortit jättivertailussa – tarkista lähes 50 kortin kulut ja tiedot


Harkitsetko kevytyrittäjyyttä? Vertailussa yli 20 kevytyrittäjien laskutuspalvelua


20 useimmin kysyttyä kysymystä opintolainasta


Yrityksen rahoitusvaihtoehdot yhdellä sivulla – katso yli 20 kohdan opas


21 kysymystä ja vastausta ASP-säästämisestä


Kulutusluottojen korot vertailussa – mistä pankista löytyy edullisin laina?


Paljonko asuntolainaa voit saada? Nämä asiat siihen vaikuttavat!


Tunnetko luottokorttien hyödyt ja haitat? Katso 10 etua ja olennaisimmat vaaranpaikat


8 yleisintä kysymystä palkkatuen hakemisesta

Tutustu myös näihin



Lapselle säästäminen – 10 kysymystä, jotka todennäköisesti haluat käydä läpi ennen aloittamista



Asuntolainan kilpailutus edessä? Lue 10 tärppiä asuntolainojen vertailuun



Millaisilla marginaaleilla asuntolainoja myönnetään vuonna 2022?

Footer

 

Verrattu.fi on tieto- ja vertailusivusto, joka käsittelee kuluttajille ja yrityksille suunnattuja säästämis- ja rahoitustuotteita sekä aineettomia palveluita. Sivustolta löydät kattavia tietopaketteja muun muassa säästötileistä, puhelinliittymistä, asuntolainoista, luottokorteista, kulutusluotoista sekä yleisimmistä yritysten rahoitus- ja tukivaihtoehdoista.

Evästeet & tietosuoja | Tietoa sivustosta

Kategoriat

Säästäminen
Asuntolainat
Yritysrahoitus
Luottokortit
Autorahoitus
Puhelinliittymät
Oma talous
Lainat ja rahoitus


Luetuimmat vertailut

Säästötilivertailu
Arvo-osuustilivertailu
Osakesäästötilivertailu
Luottokorttivertailu
Kulutusluottovertailu
Laskutuspalveluvertailu

Tuoreimmat artikkelit

Miten luottokortin korko lasketaan?
Miten aloittaa osakesäästäminen?
Lahjavero tutuksi – paljonko voi lahjoittaa verovapaasti?
Kaikki mitä yrittäjän tarvitsee tietää innovaatiosetelistä
Mitä vakuudellinen laina tarkoittaa?
Voiko asuntolainaa saada ilman säästöjä?
Mikä on luottokortti, ja miten se toimii?
Voiko opiskelija saada asuntolainaa?
Auton osamaksurahoituksen hyvät ja huonot puolet

Sisällöissä voidaan esittää mainosbannereita ja -linkkejä, joiden kautta syntyneistä asiakkuuksista sivusto voi saada mainostuloja. Tämä ei vaikuta mitenkään sinulle tarjottuihin hintoihin tai muihin ehtoihin. Käytämme evästeitä kävijäanalytiikan tilastointiin ja mainonnan seurantaan.

©Verrattu.fi 2022 | yhteys@verrattu.fi